6 tips til barnefamilier hos oss!

Et besøk hos oss betyr opplevelser for hele familien. Vi vet hvordan det er å være på tur med utålmodige barn i bilen. Da passer det fint at flere av våre populære aktiviteter for barn er tilgjengelig i det du har parkert!

  1. Barnas gruvetur i Koboltgruvene! Hver dag i sommer kan hele familien bli med på en gruvetur der barna er i fokus. Opplev både gruveganger og store dagbrudd på turen som tar 1 time og er spesielt tilpasset barn 4-10 år. Les mer om Barnas Gruvetur her!


  2. Barnas Bondegård på Blaafarveværket er et meget populært innslag for både små og store. Kom tett på hester, geiter, griser, kaniner og andre dyr. Barnas Bondegård har gratis inngang og ligger rett ved siden av parkeringen når dere kommer. Mer om Barnas bondegård her!


  3. Kittelsen-museet på Koboltgruvene er en opplevelse for barn og voksne i alle aldre. Kittelsen skapte trollet slik vi kjenner det i dag og her kan du oppleve hans morsomme, spennende og innimellom skumle figurer, malerier og tegninger. På Kittelsen-museet er det også en utstilling med Bendik Kaltenborn i sommer, og liker man farger, tegneserier og humor så liker man Kaltenborns verden! Gratis inngang for alle under 15 år. Det gjelder alle våre kunstutstillinger! Les mer om Kittelsen-museet her!


  4. Barnas Buldrehule på Blaafarveværket er en hule i fjellet som er innredet med klatreelementer for barn. Her kan man teste balanse og koordinasjon i en lavterskel løype. Barnas buldrehule er gratis å bruke og er utformet slik at man ikke trenger sikkerhetsutstyr. Mer om Barnas Buldrehule her!


  5. Barnas Snekkerverksted på Koboltgruvene er bemannet hver dag i juli kl. 11.30 – 15.00. Her kan man lære litt om god gammeldags snekring. Vil man prøve seg på frihånd er det gratis, ellers har vi byggesett for fuglekasse og stylter som man kan lage og ta med seg hjem til 50,-. Les mer om Koboltgruvene og ALT du kan oppleve der her!

See also

Children's farm

Children’s Bouldering Cave

Children's Mine Tour

Bødtkerkroa

The Blue Shop

The Smeltery

Mining shop with tourist information

The Miner's Inn

The mining museums

Mining safari

Cultural Trail around Haugfossen waterfall

Historical mining tour

Jakten på kobolten

The Kittelsen Museum

Museum Shop

Lower Colour Mill

The North Mines Trail

South Mines Trail

Tourist Information