Konsert: Dextra Musica – Bach, Brahms, Franck & Pärt

Klassisk konsert i Glasshytten på Blaafarveværket.

Johanne Haugland, fiolin
Vilde Alme, cello
Eirik Haug Stømner, klaver

Biografi

Johanne Haugland er født og oppvokst i Bergen og begynte å spille fiolin som 4-åring hos Britta Skärby Vindenes. Hun har studert ved Barratt Due Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole hos Stephan Barratt-Due og Peter Herresthal. Hun er i dag en aktiv kammer- og orkestermusiker og medlem av musikerkollektivet i Det Norske Kammerorkester. Hun har også opptrådt med blant annet Cikada Ensemble, Engegårdkvartetten og Risør Festival Strings. Johanne spiller på en fiolin bygget av Enrico Rocca, generøst utlånt til henne av Dextra Musica.

Vilde Alme jobber som frilans cellist, og er bosatt i Oslo. Hun er aktiv som orkester-ogkammermusiker, og spiller jevnlig i orkestre som Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkesteret, DenNorske Opera og Ballett, Arktisk filharmoni, Det Norske Kammerorkester og Ensemble Allegria. Hun har mottatt en rekke stipender og utmerkelser, og har vært solist med bl.a. Marinemusikken. Hun har studert ved Barratt Due Musikkinstitutt med Ole Eirik Ree, og ved Norges Musikkhøgskole med Bjørg Lewis, og deltatt på mesterklasser med bl.a. Torleif Thedeen, Pieter Wispelwey, Wolfgang Boettcher og Quatuor Ebene. Hun spiller på en Panormo utlånt fra Dextra Musica.

Eirik Haug Stømner (f. 1993) er en norsk pianist fra Halden. Våren 2018 fullførte han det prestisjefylte solistdiplomstudiet ved Norges musikkhøgskole, hvor han har studert med professorene Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan. I den sammenheng debuterte han som solist med Kringkastingsorkesteret i Brahms’ første klaverkonsert, en konsert som siden ble sendt på NRK. Stømner har bred erfaring både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Han har vært solist med blant andre Ukraine National Radio Symphony Orchestra, Det Norske Blåseensemble og Oslo symfoniorkester, og har spilt konserter over hele Europa. Siden høsten 2018 har Eirik vært ansatt som akkompagnatør og pianolærer ved musikklinja på Foss videregående skole i Oslo

Dextra Musica er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB. Selskapet eier noen av verdens beste strykeinstrumenter og låner dem ut til etablerte og talentfulle norske musikere. Målet er å utløse gode krefter i norsk musikkliv og øke interessen for klassisk musikk og folkemusikk.

Konserten har fri entré.

Foto: Luis Calm Vidal