Gruvesafari

Vil du virkelig helt inn til hjertet av Koboltgruvene, er Gruvesafari noe for deg. Dette er vår mest spektakulære tur, hvor du forserer stoller, sjakter og enorme fjellhaller på veien. Er du klar for en underjordisk safari du aldri vil glemme? Sesongen 2023 starter 13. mai.

Fakta
Hvor Koboltgruvene, Malmveien 620, 3370 Vikersund
Passer for Ungdom og voksne
Varighet 3 timer
Tilrettelagt for Gående (trapper/stiger)
Når går turen Neste tur går i 2023, datoer kommer.
Billett voksen 410,-
Billett barn (10-15 år) 315,-

Turen starter på Gruvetråkka. Det begynner, allerede spennende nok, inne i Koboltgruvene, med både det sagnomsuste «svevende» glassgulvet og en underjordisk hengebro. Men mer spennende skal det bli i det du går ned den første stigen. Vi kan garantere litt av en aha-opplevelse når du kommer ned til de store fjellhallene der koboltmalmen lå. Tenk at alt dette ble tatt ut for hånd – og at bare 0,02 prosent av all masse inneholdt kobolt? 

Turen går ca. 1 km inn i fjellet, har en høydeforskjell på 100 meter og tar ca. 3 timer. En stemningsfull lyssetting og tilrettelegging hele veien gjør at du på trygt vis kommer deg hele veien fra inngang til dagslys igjen. Gjennom et unikt nettverk av gruveganger passerer du vakre fjellformasjoner, dype sjakter og avsatser med eventyrlig utsikt. Alt dette inne i fjellet!

Vi anbefaler alle som skal på guidede gruveturer hos oss, å kle seg godt og ha gode sko. Temperaturen i Koboltgruvene er ca. 6 grader hele året. Alle som går tur, får hjelm til utlån. På denne turen må du både klatre i stiger og gå noen bratte trapper. Turen har derfor 10 års aldersgrense og krever alminnelig god fysikk.

Se også

Barnas gruvetur

Gruvebutikk med turistinformasjon

Gruvekroa

Gruvemuseene

Historisk gruvetur

Jakten på kobolten

Kittelsen-museet

Nordgruvene Rundt

Sydgruvene Rundt