Gruvebutikk med turistinformasjon

Billettsalget til alle guidede turer i Koboltgruvene finner du i vår Gruvebutikk med turistinformasjon. Denne ligger inne i Gruvekroa på Gruvetråkka.

Gruvebutikken er utgangspunktet for alle våre opplevelsesrike turer inn i fjellet. Her finner du også et utvalg suvenirer og andre ting som har med Koboltgruvene å gjøre. Lurer du på hvilken gruvetur som passer deg og dine best, hjelper vi deg gjerne med en anbefaling! Her får du også informasjon om kulturstiene i området og gruvemuseene som har fri entré.

Visste du forresten at det er spilt inn flere spillefilmer i og rundt Koboltgruvene? «Blåfjell 2 – Jakten på det magiske horn» var populær film da den gikk på kino i 2011, og store deler av filmen ble faktisk spilt inn i Koboltgruvene! Gåten Ragnarok er en annen film der deler av innspillingen foregikk i Koboltgruvene. I 2021 kom også en av deltakerne i NRKs Maskorama fra Koboltgruvene, nemlig “Dragen”!

Ønsker du å ha med deg et minne fra Koboltgruvene, finner du det her. Du får kjøpt både steinsuvenirer, koboltblått glass og koboltblått pigment i den lille butikken vår på Koboltgruvene.

Se også

Barn i Koboltgruvene

Barnas gruvetur

Gruvekroa, Koboltgruvene

Gruvekroa

Barn ser på utstilling i gruvemuseene, Scheidehuset, Koboltgruvene.

Gruvemuseene

Fra Gruvesafari i Koboltgruvene

Gruvesafari

Historisk gruvetur

Dagbrudd i Nordgruvene, med blåse som markerer første malmfunn. Tone Steinsvik som ser utover. Koboltgruvene.

Jakten på kobolten

Kittelsenmuseet på Koboltgruvene

Kittelsen-museet

Dagbrudd i Nordgruvene, med blåse som markerer første malmfunn. Tone Steinsvik som ser utover. Koboltgruvene.

Nordgruvene Rundt

Sydgruvene, Koboltgruvene. Kultursti

Sydgruvene Rundt