Gruvebutikk med turistinformasjon

Billettsalget til alle guidede turer i Koboltgruvene finner du i Gruvebutikken. Denne ligger inne i Gruvekroa på Gruvetråkka.

Gruvebutikken er utgangspunktet for alle våre opplevelsesrike turer inn i fjellet. Her finner du også et utvalg suvenirer og andre ting som har med Koboltgruvene å gjøre. Lurer du på hvilken gruvetur som passer deg og dine best, hjelper vi deg gjerne med en anbefaling! Her får du også informasjon om kulturstiene i området og gruvemuseene som har fri entré.

Visste du forresten at det er spilt inn flere spillefilmer i og rundt Koboltgruvene? «Blåfjell 2 – Jakten på det magiske horn» var populær film da den gikk på kino i 2011, og store deler av filmen ble faktisk spilt inn i Koboltgruvene! I Gruvebutikken finner du derfor en rekke produkter relatert til denne filmen. Gåten Ragnarok er en annen film der deler av innspillingen foregikk i Koboltgruvene. I 2021 kom også en av deltakerne i NRKs Maskorama fra Koboltgruvene, nemlig «Dragen»!

Ønsker du å ha med deg et minne fra Koboltgruvene, finner du det her. Du får kjøpt både steinsuvenirer, koboltblått glass og ekte koboltblått pigment i den lille butikken vår på Koboltgruvene.

Se også

Barnas gruvetur

Gruvekroa

Gruvemuseene

Gruvesafari

Historisk gruvetur

Jakten på kobolten

Kittelsen-museet

Nordgruvene Rundt

Sydgruvene Rundt