Barnas gruvetur

Barnas Gruvetur er en lærerik tur for hele familien, en fin introduksjon til Koboltgruvene – og en av våre aller mest spennende aktiviteter for barn. Sesongen 2023 starter 13. mai.

Fakta
Hvor Koboltgruvene, Malmveien 620, 3370 Vikersund
Passer for Barnefamilier
Varighet 1 time
Tilrettelagt for Rullestol og barnevogn
Når går turen Neste tur går i 2023, datoer kommer.
Billett (alle over 4 år) 110,-

Turen er spesielt tilpasset barn fra 4–10 år. Også denne turen starter på Gruvetråkka, der guiden tar deg med inn i den spesielle glassinngangen til Forhåpningsstollen. Her får alle utdelt hjelm. 

Når hjelmen er på, følger dere de enorme felshaugene langs dagbruddet utendørs – før det er på tide å gå inn i fjellet. Her går du gjennom et særpreget landskap, inn i spennende gruveganger, ser ned i dype sjakter og går over en gangbro mellom åpen himmel og dype kløfter.

Her lærer du om fjellets skatter, som koboltblomst og andre vakre mineraler. Finner vi den blå fargen i fjellet? Theodor Kittelsens troll og nisser dukker også opp i fjellveggene. Etter gruveturen kan barna prøve seg på en liten gruvequiz – med premie til alle barn som deltar. Er de sultne på mer moro, kan de ta en tur i Barnas Verksted utenfor Gruvekroa.

Se også

Gruvebutikk med turistinformasjon

Gruvekroa

Gruvemuseene

Gruvesafari

Historisk gruvetur

Jakten på kobolten

Kittelsen-museet

Nordgruvene Rundt

Sydgruvene Rundt