Barnefamilier

Et besøk hos oss betyr opplevelser for hele familien. Vi vet hvordan det er å være på tur med utålmodige barn i bilen. Da passer det fint at våre mest populære tilbud til barna er gratis – og tilgjengelig i det du har parkert!

Parkområdet på Værket har både lekeplass og badeplass. Her er det også godt med bord og benker for avslapping – og en fin base mens barna boltrer seg i sklie og sandkasse. Eller hva med en liten dukkert på varme sommerdager?

Mat er viktig både for små og store. Vi har tre spisesteder med gode matalternativer til barn ved alle steder. Vi er også selvfølgelig behjelpelige med oppvarming av barnegrøt til de aller minste. Og frykt ikke: Vi selger is ved alle våre spisesteder! Hva er vel en museumstur uten?

Kulturstiene våre rundt Værket og Koboltgruvene er fine rundturer å ta med barna på. Spesielt Blaafarveværket Rundt, der du kan dra deg over elven på en flåte, er gøy for barna.

Barnas Bondegård ligger rett ved siden av parkeringen på Værket. Her står kalver og geiter klare til å ta dere imot. Her møter du også griser, kaniner, høner og ender. Og er du heldig, klekkes det kyllinger i låven når du titter innom.

Barnas Buldrehule er et spennende sted for aktive barn. I en hule i fjellet på Værket har vi laget en klatreløype. Løypen er designet og godkjent for bruk på egen hånd. På fjellveggen utenfor kan du også prøve deg i en horisontal buldrevegg.

Barnas Snekkerverksted på Koboltgruvene gir små og store barn muligheten til litt god, gammeldags snekring med sag, hammer og spiker.

Gruvetråkka er sentrum for all aktivitet på Koboltgruvene. I tillegg til Barnas Snekkerverksted kan du more deg med å gå på stylter, eller ta en tur inn i Barnas Hus og de andre husene.

Barnas Gruvetur er en guidet tur i Koboltgruvene laget på barnas premisser. Stikk gjerne innom turens side for mer informasjon! På denne turen må du ha billett.

Kunstutstillingene våre har gratis inngang for barn under 15 år. På Værket har vi en ny utstilling hvert år, mens ved Koboltgruvene ligger Kittelsen-museet. Her kan du nyte en stor samling av Theodor Kittelsens bilder av troll, eventyrskapninger og naturskildringer.

Geiter og barn på Barnas Bondegård på Blaafarveværket.

Barnas bondegård

Barnas buldrehule på Blaafarveværket.

Barnas Buldrehule

Barnas gruvetur

Barnas Gruvetur er en lærerik tur for hele familien, en fin introduksjon til Koboltgruvene – og en av våre aller mest spennende aktiviteter for barn.

Bløtkake, rømmegrøt og lefsekling på Blaafarveværket.

Mat og drikke

Parkeringsplassen på Blaafarveværket.

Parkering

rullestoler i clara stoll, historisk gruvetur, Koboltgruvene.

Spesielle behov

Kulturstier

Haugfossen med vannhjul

Blaafarveværket Rundt

Arbeiderbolig nummer 9 på Nymoen.

Nymoen Rundt

Dagbrudd i Nordgruvene, med blåse som markerer første malmfunn. Tone Steinsvik som ser utover. Koboltgruvene.

Nordgruvene Rundt

Sydgruvene, Koboltgruvene. Kultursti

Sydgruvene Rundt