Barnas Buldrehule

På Blaafarveværket, vis-à-vis Glasshytten, ligger det en hule i fjellet. Noen synes den er litt mystisk. Og i alle år har besøkende, unge som gamle, blitt dratt mot denne hulen – og undret seg hva dette er.

I Barnas Buldrehule har vi sammen med Høyt & Lavt innredet hulen med spennende elementer som utfordrer barna i balanse, klatring, koordinering og smidighet. Inne i hulen er det en rundløype der barna forserer forskjellige elementer laget i tre og tau. «Dogans ladder», «Fleas jump» og «Balance rope» er blant utfordringene i hulen. Utenfor er det en horisontal klatretravers på fjellveggen. Tør du å prøve deg?

Noen spør seg om dette er selve Koboltgruvene? Andre skaper sine egne teorier om hulen, og mange barn mener at trollet bor der. Mystikken lever fremdeles, men bruksområdet er klart: For dette er BARNAS BULDREHULE!

Barnas Buldrehule er et ubemannet gratistilbud til aktive barn som ønsker å utforske på egen hånd – eller sammen med voksne. Hulen er innredet og sikret slik at sikkerhetsutstyr ikke er nødvendig.

Når du besøker hulen, ser du en blid krabat over inngangen som hilser deg velkommen. Det er vår maskot Kobald, tegnet av kunstneren Bjørn Båsen fra Eggedal. Vi gleder oss til å se glade og aktive barn utfolde seg i sommer!