Årets nyhet 2020

Barnas Buldrehule

På Blaafarveværket, vis a vis Glasshytten er det en hule i fjellet. I alle år har besøkende, unge som gamle, blitt dratt mot denne hulen og undret seg hva dette er. Noen spør, er dette Koboltgruvene? Andre skaper sine egne teorier om hulen. Mange barn mener for eksempel at trollet bor der. Nå slipper dere imidlertid å lure på hva denne tomme lille hulen er, for nå er den blitt til BARNAS BULDREHULE!

Her har vi sammen med Høyt & Lavt innredet hulen med spennende elementer som utfordrer barna i mestring av balanse, klatring, koordinering og smidighet. Inne i hulen er det en rundløype der barna forserer forskjellige elementer laget i tre og tau. «Dogans ladder», «Fleas jump» og «Balance rope» er blant utfordringen i hulen. Utenfor er det en horisontal klatretravers på fjellveggen man kan prøve seg på.

Barnas Buldrehule er et ubemannet gratistilbud til aktive barn som ønsker å utforske på egenhånd eller sammen med voksne. Hulen er innredet og sikret slik at man ikke trenger sikkerhetsutstyr.

Når du besøker hulen vil du se en blid krabat over inngangen som hilser deg velkommen. Det er vår maskot Kobald, tegnet av kunstneren Bjørn Båsen fra Eggedal. Vi gleder oss til å se glade og aktive barn utfolde seg i Barnas Buldrehule i sommer.

Andre ting du kan se og oppleve på Blaafarveværket