Bødtkerkroa

Her var det en gang i tiden – du gjettet det kanskje – bødtkerverksted og smie. I dag er imidertid tønner byttet ut med velsmakende måltid. Dette er nemlig blitt selve Kroa på Blaafarveværket, hvor vi serverer herlig hjemmelaget mat fra kjøkkenet vårt.

Sommermeny
Sildetallerken 164,-
Karbonadetallerken 164,-
Sesongens salat 149,-
Værkets gryterett 164,-
Værkets rømmegrøt 164,-
Grønnsakspai 164,-
Gravlakstallerken 164,-
Baguette m/ ost, skinke og salat 89,-
Baguette m/ syltetøy 49,-
1/2 rundstykke m/ ost, skinke eller omelett 59,-
2 halve rundstykker + kaffe 139,-
Værkets lefsekling 40,-
Værkets bløtkake 62,-
Butterdeigsfristelse m/ eple - sukkerfri 45,-
Cookie 25,-
Gulrotkake 45,-

Ved elva Simoas bredder ligger vårt tradisjonsrike spisested Bødtkerkroa. Her kan du nyte våre hjemmelagede lunsj- og middagsretter som har fulgt oss i over 40 år.

Vi serverer våre signaturretter – blant annet hjemmelaget rømmegrøt, gryterett og lefsekling – til tusenvis av besøkende hver sommer. Vi har både innendørs og utendørs servering. Med enorme parkområder rett utenfor døren er det mange som har gode minner fra en lunsj eller middag i grønne omgivelser under et sommerbesøk på Blaafarveværket. Og du er også velkommen!

Visste du at gryteretten vår er inspirert av Ingrid Espelid Hovig og utviklet av direktør Tone Sinding Steinsvik? Tanken bak var å utvikle et måltid der man i forkant hadde gjort klar alle ingrediensene slik at man raskt kan tilby gryteretten uansett om det kom 10 eller 1000 besøkende på museet.

Bødtkerkroa var opprinnelig to bygninger. Sydenden der disken er var i gamle dager smie. Nordenden der man kan sitte inne og nyte maten på en gråværsdag var bødtkerverksted. Derav navnet Bødtkerkroa. I Bødtkerverkstedet laget man tønnene som det ferdige koboltpigmentet ble fraktet i til alle verdens kriker og kroker.