Bødtkerkroa

Her var det en gang i tiden – du gjettet det kanskje – bødtkerverksted og smie. I dag er imidertid tønner byttet ut med velsmakende måltid. Dette er nemlig blitt selve Kroa på Blaafarveværket, hvor vi serverer herlig hjemmelaget mat fra kjøkkenet vårt.

Meny
Sildetallerken 159,-
Karbonadetallerken 159,-
Sesongens salat 149,-
Værkets gryterett, glutenfri 159,-
Værkets rømmegrøt 159,-
Grønnsakspai 159,-
Baguette m/ ost, skinke og salat 89,-
Baguette m/ syltetøy 49,-
1/2 rundstykke m/ ost eller skinke 55,-
Tilbud! 2 halve rundstykker m/ ost eller skinke + kaffe 139,-
Lefsekling 40,-
Bløtkake 59,-
Blåbærmuffin, glutenfri 39,-
Butterdeigsfristelse m/ eple, sukkerfri 45,-
Cookie m/ sjokolade 25,-
Cookie m/ mandel og tranebær 25,-
Gulrotkake 45,-
PS! Alle våre lunsjretter kan serveres med glutenfritt brød!

Ved elva Simoas bredder ligger vårt tradisjonsrike spisested Bødtkerkroa. Her kan du nyte våre hjemmelagede lunsj- og middagsretter som har fulgt oss i over 40 år.

Vi serverer våre signaturretter – blant annet hjemmelaget rømmegrøt, gryterett og lefsekling – til tusenvis av besøkende hver sommer. Til jul har vi egen meny med blant annet førjulstallerken. Vi har både innendørs og utendørs servering. Med enorme parkområder rett utenfor døren er det mange som har gode minner fra en lunsj eller middag i grønne omgivelser under et sommerbesøk på Blaafarveværket. Og du er også velkommen!

Visste du at gryteretten vår er inspirert av Ingrid Espelid Hovig og utviklet av direktør Tone Sinding Steinsvik? Tanken bak var å utvikle et måltid der man i forkant hadde gjort klar alle ingrediensene slik at man raskt kan tilby gryteretten uansett om det kom 10 eller 1000 besøkende på museet.

Bødtkerkroa var opprinnelig to bygninger. Sydenden der disken er var i gamle dager smie. Nordenden der man kan sitte inne og nyte maten på en gråværsdag var bødtkerverksted. Derav navnet Bødtkerkroa. I Bødtkerverkstedet laget man tønnene som det ferdige koboltpigmentet ble fraktet i til alle verdens kriker og kroker.