Den Blå Butikk

I Farvemøllen ble smelteglasset finknust til blått fargepulver. Her finner du nå «Den blå butikk» – med Skandinavias største utsalg av koboltfarget glass. Her kan du også bli kjent med Blaafarveværkets kundekrets fra hele verden, som er presentert i en permanent samling av gammelt koboltblått glass og porselen.

Nordens største utvalg av koboltblått glass finner du i Den Blå Butikk på Blaafarveværket. Plassert i den gamle møllebygningen er dette virkelig en butikk å drømme seg bort i. Glasset er omgitt av en historisk utstilling med porselen og glass, med den blå fargen som en gang ble laget av koboltmalmen fra Koboltgruvene.

Blått glass kan være så mangt, men koboltblått glass er noe helt eget. Den klare og rene fargen gir glasset en spesiell glød – og ingen steder i Norden finner du mer av det enn her. Mye av utvalget her er også spesialprodusert for oss, og finnes derfor kun her. Glasset kommer fra glassblåsere og glassprodusenter både i Norge og det store utland. Som f.eks. Kongsfoss Glass som ligger et steinkast unna Blaafarveværket.

I tillegg til en permanent samling av koboltblått glass og porselen, finner du gjenstander til salgs i alle prisklasser. Hva med en av våre populære, håndlagede filleryer, for eksempel? Ønsker du en liten gave til noen du er glad i, eller bare et minne fra turen, må du ta turen innom Den Blå Butikk.