Møt gårdsdyrene på

Barnas bondegård

Mange barn får nærkontakt med dyr for aller første gang på Barnas bondegård på Blaafarveværket. Gårdstunet med gamle bygninger der dyrene går fritt rundt er en av våre populære aktiviteter for barn.

Barnas Bondegård er nå stengt for sesongen. Velkommen tilbake i 2022.

Griser, kalver, hester, høner og geiter er vanlige bekjentskaper på gårder rundt omkring i landet, men det er mange som aldri har møtt de i levende live. På Barnas bondegård tas du imot av nysgjerrige geitekillinger når du kommer innenfor porten. De hoper og spretter og klatrer rundt på bergknausene og gjemmer seg under låven. Kalvene liker å spise gress nede i enga mens både unge og gamle klapper de. Grisene har sin egen binge der du kan stå ved gjerdet og se de ruller seg rundt i søla, akkurat slik grisene liker best.

De mest populære innbyggerne på Barnas bondegård er kaninene. Spør du en av de som jobber på gården får du lov å holde og klappe de om du tør.

Lastebil og traktor hører til på en bondegård og her finner du begge deler. Det er ikke få bilder av de håpefulle små som er tatt sittende stolt på gråtassen vår. Veteranlastebilen vår, en A-Ford fra 1931, lik den vi kjenner fra mormor og de åtte ungene er også populær. I slutten av juni hvert år har vi barnas dag på bondegården. Da får både gråtass og lastebilen luftet seg og kjører runde på runde med barn som ivrige passasjerer.

Bygningene på bondegården er flyttet hit fra nærområdet. Både låven, Presterudstuen og stabburet har sin historie som man kan lese om på stedet. I låven viser vi en utstilling av gamle gårdsredskaper. Utenfor bondegården er det egen grillplass. Her finner dere også et par «nistehus».

Barnas Bondegård har gratis inngang.

Andre ting du kan se og oppleve på Blaafarveværket