Direktørboligen Nyfossum

Nyfossum var boligen til Blaafarveværkets tekniske direktør. Herskapshuset er omgitt av en vakker hage – med urter, roser, lysthus og karpedam. Her kan du nyte kunst og historie i grønne omgivelser.

Direktørboligen rammer inn gårdstunet sammen med låven og stabburet. Her kan du også besøke Stabbursbutikken som byr på Blaafarveværkets produkter, hageutstyr, urter og keramikk. Du finner også kioskutsalg med kaffe og kaker, og i den vakre hagen kan du vandre langs gammeldagse buskroser, det vakre lysthuset og andedammen. Benker og bord innbyr til piknik i det grønne. 

I dag er boligen også et Ida Lorentzen-museum. På vandring gjennom stuer, soverom og barneværelser vil du oppdage Ida Lorentzens nydelige bilder med motiver fra husets kjølige eleganse.

Tømmerveggene i den gamle låven gir en helt spesiell atmosfære for de årlige utstillingene vi viser. Her har kunstnere som Torvald Moseid, Synnøve Anker Aurdal, Dronning Margrethe 2. av Danmark, Magne Furuholmen og andre samtidskunstnere prydet veggene. Det er alltid like spennende å se hvordan kunstnerne utnytter de rustikke rommene fra år til år!

Se også

Arbeiderboligen Nymoen Nr. 9

Ida Lorentzen-museet

Nymoen Rundt

Nymoen skole

Stabbursbutikken