Gruvekroa

Gruvekroa er vår hyggelige kafeteria på Koboltgruvene. Her får du både varme og kalde retter og ikke minst noe godt til kaffen. Et perfekt utgangspunkt for en spennende gruvetur eller en fin belønning etterpå.

I hjertet av Koboltgruvene ligger Gruvekroa. Gruvekroa er et naturlig samlings- og utgangspunkt for en opplevelsesrik dag på Koboltgruvene for hele familien.

I Gruvekroa kan du nyte en stor nystekt vaffel med hjemmelaget jordbærsyltetøy eller en tallerken med rømmegrøt i hyggelig omgivelser inne, eller ute med utsikt over kulturlandskapet, Tyrifjorden og Vikersundbakken. Vi har et variert utvalg av lunsjretter, gryterett og rømmegrøt så du skal slippe å gå gruveturer og kulturstier på tom mage. 

Gruvekroa er bygget på grunnmurene etter et sakkerhus som lå her da gruvedriften pågikk for fullt. Sakkerhuset ble brukt til overnatting for ukependlerne som jobbet i Koboltgruvene. I dag serverer vi mange sultne små og store gruveutforskere både sommer og utover høsten her. I Gruvekroa ligger også Gruvebutikken der du får informasjon om, og kjøper billetter til alle gruveturer og suvenirer. Her kan vi også servere grupper opptil 100 personer. 

På veggene i Gruvekroa finner du også utsmykking av flere norske samtidskunstnere som har hatt utstilling hos oss, som blant andre Håkon Gullvåg og Ørnulf Opdahl. 

Andre ting du kan se og oppleve