Konsert: Dextra Musica – Britten, Clarke & Dowland

Klassisk konsert i Glasshytten.

Inger Margrethe Furre Thommesen, bratsj
Edel Bolstad, klaver

Program

Dowland – If my complaints could passion move og Flow my tears

Britten – Lachrymae op. 48

Clarke – Viola sonata
Impetuoso
Vivace
Adagio – Allegro

Biografi

Inger Margrethe Furre Thommesen er bratsjist med hovedbase i Oslo. Våren 2024 fullførte hun en master ved Norges musikkhøgskole med professor Lars Anders Tomter. Hun startet sin bachelorgrad ved Hochschule für Musik und Tanz, Køln, med professor Alexander Zemtsov og fullførte graden ved musikkhøgskolen i 2022 med professor Morten Carlsen. Hun har tidligere studert med Soon-Mi Chung igjennom Barratt Dues talentprogram. I 2019 vant hun førstepris og solistprisen i musikkonkurransen Ung Klassisk hvor juryen «berømmer det høye og profesjonelle nivået på både formidlingsevne og tekniske kvaliteter.». Inger har vært solist med flere orkestre, senest med Kristiansand symfoniorkester hvor hun spilte Hovlands bratsjkonsert, og hatt flere solo opptredener i Universitetets Aula. Hun har spilt på flere festivaler og konsertserier som Bergen Festspillene, Oslo Kammermusikkfestival og Ultima. Det siste året har hun, sammen med sin strykekvartett Nora Quartet, spilt flere konserter i Bergen i regi av KODE Kunstmuseer og komponisthjem. Inger spiller på en Stefan-Peter Greiner bratsj (2014) på generøst utlån fra Dextra Musica /Sparebankstiftelsen.

Edel Bolstad er en klassisk pianist fra Bergen. Våren 2021 fullførte hun sin master i utøvende klassisk klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, hos Kathryn Stott, Håvard Gimse og Einar Henning Smebye. Hun er en aktiv frilansmusiker og har spilt på flere av de store norske festivalene for klassiskmusikk, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Fjord Classics, Grieg in Bergen Festival, Gloppen Musikkfest og Trondheim Kammermusikkfestival. Edel er en del av FRAM ensemble, og driver FRAM konsertserie i Oslo-som har som mål å fremme musikk skrevet av kvinner gjennom tide

Dextra Musica er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB. Selskapet eier noen av verdens beste strykeinstrumenter og låner dem ut til etablerte og talentfulle norske musikere. Målet er å utløse gode krefter i norsk musikkliv og øke interessen for klassisk musikk og folkemusikk.

Konserten har fri entré.