Landhandleriet

På Haugfosstråkka ligger en spennende butikk i historiske lokaler. Her har det vært butikk i over 250 år. Kom innom, opplev krambodsmiljøet og bli overrasket over hvor mye forskjellig du kan få her, fra gammeldags drops til leker.

Du ser det allerede på de gamle reklameskiltene på veggen at her får du ikke akkurat kjøpt nymotens elektronikk. Landhandleriet på Haugfoss er særlig kjent for drops, av den gammeldagse sorten. Kongen av Danmark, polkagris og brente mandler er favoritter som går opp i stryllen. Karameller, kjærlighet på pinne, lakris og sjokolade med spennende fyll er andre godsaker som har en tendens til å bli med hjem om du er innom her.

Haugfoss har vært et knutepunkt i over 300 år og den gamle Landhandelen lå midt i krysset der den gamle Drammensveien kom og veien videre mot Sigdal og Eggedal. Bygningen var også et samlingssted med skjenkestue i kjelleren. Her spiste blant andre Edvard Munch og Frits Thaulow med malerkolleger lunsjene sine under friluftsakademiet i 1880-årene.

Landhandleriet har flere «avdelinger». Innerst i butikken er lekerommet. Her vil alle generasjoner kjenne seg igjen. I rommet ved siden av kan du utstyre kjøkkenskuffene med alt det måtte være. Interiørartikler er det et bredt utvalg av her. Og så må du huske å kjøpe med en pose med nykvernet kaffe eller teblader.

Andre ting du kan se og oppleve