Den Blå Butikk

Nordens største utvalg av koboltblått glass finner du i Den Blå Butikk på Blaafarveværket. Omgitt av en historisk utstilling med porselen og glass er dette virkelig en butikk å drømme seg bort i.

Blått glass kan være så mangt men koboltblått glass er noe helt eget. Den klare og rene fargen gir glasset en spesiell glød og ingen steder i Norden finner du mer av det enn her. Mye av det du finner her er spesialprodusert for oss og finnes ikke andre steder. Glasset kommer fra glassblåsere og glassprodusenter både i Norge men også fra resten av verden.

Den Blå butikk ligger i den gamle møllebygningen på Blaafarveværket. Her gikk møllesteinene som malte det man kalte «smalt» til det fine koboltpigmentet. Langs veggene i Den Blå butikk kan du lære litt om Blaafarveværkets verdensomspennende kundekrets fra tiden da Blaafarveværket leverte 80 % av alt koboltpigment i verden. Her har vi en permanent samling av koboltblått glass og porselen.

I Den Blå Butikk finner du mye spennende i alle prisklasser. Her finner du også et bredt utvalg av våre populære og håndlagede filleryer. Ønsker du en liten gave eller et minne for turen til deg selv eller noen andre er dette stedet for deg.

Andre ting du kan se og oppleve