Turistinformasjonen

I dette gamle tømmerhuset som er det første som møter deg når du skal inn på Blaafarveværket ligger Turistinformasjonen. Her er det både informasjon, billettsalg, kiosk, butikk og toaletter.

Er du på Blaafarveværket for første gang anbefaler vi å starte besøket i turistinformasjonen. Her kan du snakke med en av våre verter som gir deg gode råd om hva du kan oppleve. Her kan du kjøpe billett til utstillinger om du ønsker det. Vi har også et stort utvalg brosjyrer, både for ting å gjøre hos oss men også i regionen ellers. Dette er  Modum kommunes offisielle turistkontor og autorisert av NHO reiseliv.

Turistinformasjonen har et lite utvalg bøker, blått glass og suvenirprodukter som du finner mer av i våre andre butikker. Ønsker man å starte eller avslutte besøket med en kaffekopp og en is eller litt søtt å bite i har vi også noen koselige kafébord utenfor. Vår hjemmelagede mat som man kan kjøpe med hjem selges også her, som sursild i glass, gruvelagret ost med mer. Ta en titt i kjøledisken og fryseren så finner du nok noe som frister.

Bygningen som Turistinformasjonen ligger i er opprinnelig fra 1700-tallet. Den sto på gården Werp, på kommunegrensen mellom Modum og Øvre Eiker men ble tatt ned og satt opp igjen her i 2009. Da Blaafarveværket var i drift lå lagerbygningen for ferdig koboltpigment her. Dette bygget brant i 1947.

I tilknytning til Turistinformasjonen ligger også administrasjonskontoret på Blaafarveværket.

Spesielle åpningsdatoer 8. mai – 21. mai. Klikk her for alle åpningstider.

Andre ting du kan se og oppleve