Thranestua

Velkommen til vår hyggelige kafé på Haugfosstråkka!

Langs fv. 287, over det mektige fossefallet til Haugfossen, finner du Thranestua. Idyllisk uteservering, en usedvanlig sjarmerende liten stue – og  fantastiske, nystekte vafler. Stort bedre blir det vel ikke?

Thranestua er det perfekte stoppestedet for å mette sultne mager – eller bare piffe opp humøret i baksetet. På vei forbi, til eller fra Blaafarveværket? Da kan du nesten ikke la være å stikke innom. 

Og du lurer kanskje på hvor navnet kommer fra? Vel, den er oppkalt etter selveste Marcus Thrane, lederen fra arbeiderbevegelsen på 1800-tallet. Thrane jobbet som privatlærer for de kondisjonerte, og bodde faktisk i dette huset, som ble flyttet til Blaafarveværket på 1980-tallet. 

Etter et godt måltid kan du besøke butikkene og ta en tur ut på Haugfoss Bro – fra 1837 – og se på utsikten over Haugfossen med sitt 39 meter høye fossefall. 

Thranestua er velkjent for vaflene sine men vi serverer også andre favoritter her. Nystekte pannekaker med is og hjemmelaget blåbærsyltetøy er en av de. Vår blide betjening har også andre lunsjretter på menyen. Skulle været bare være sånn passe en dag så husk at man kan nyte maten sin innendørs, både i 2. etasje på kafeen, eller i Skjenkestuen under

Thranestua følger resten av Blaafarveværkets åpningstider på sommeren (mai – september) og holder også åpent i høstferien.

Se også

Haugfossen med vannhjul

Haugfossen Rundt

Godteri i Landhandleriet på Haugfoss.

Landhandleriet

Inngangsparti Madame Reiffs butikk, Haugfoss.

Madame Reiffs butikk