Barnas bondegård

Barnas Bondegård er alltid en slager hos de minste. Her finner du en rekke snille dyr, gamle arbeidsredskaper og gårdsbygninger. Rett utenfor har vi eget nisteområde. For hva er vel koseligere enn å nyte en deilig matpakke mens kalvene tripper rundt på andre siden av gjerdet?

Mange barn får nærkontakt med dyr for aller første gang her på Barnas bondegård. Gårdstunet med gamle bygninger der dyrene går fritt rundt, er en av våre svært populære aktiviteter for barn.

Griser, kalver, hester, høner og geiter er vanlige bekjentskaper på gårder rundt omkring i landet, men det er mange som aldri har møtt dem i levende live. På Barnas bondegård er det nysgjerrige geitekillinger som ønsker deg velkommen når du kommer innenfor porten. De hopper, spretter og klatrer rundt på bergknausene og gjemmer seg under låven. Kalvene liker å spise gress nede i enga mens både unge og gamle klapper dem. Grisene har sin egen binge der du kan stå ved gjerdet og se dem rulle seg rundt i søla – akkurat slik griser liker best.

De mest populære innbyggerne på Barnas bondegård er kaninene. Spør du en av dem som jobber på gården, får du nok lov til å holde og klappe dem – om du tør.

I låven viser vi en utstilling av gamle gårdsredskaper. Bygningene på gården er flyttet hit fra gårder rundt i distriktet. Vi har også en gammel traktor av typen gråtass som er populær å “prøvekjøre”. Utenfor bondegården er det også et par «nistehus» man kan benytte til medbragt mat på en regnværsdag.

Barnas Bondegård har gratis inngang.

PS! husk også å besøke Barnas Buldrehule, et annet gratistilbud til barn på Blaafarveværket.