DSC_0023.JPG

Gruveost

I Koboltgruvene er det innredet en egen tunnel for modning og lagring av ost. Her ligger Gruveosten fra Eiker Gårdsysteri og får sin særegne smak.

Gruveosten er produsert hos Eiker Gårdsysteri med melk fra glade kuer. For at den skal kunne kalles Gruveost må den være lagret minimum 6 uker i Koboltgruvene. Gruveosten ble i oktober 2014 tildelt Spesialitetsmerket - Unik smak fra Matmerk. Spesialitet-merket er et  informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Høsten 2016 vant Gruveosten bronsemedalje under World Cheese Awards i San Sebastian i Spania.

Eiker Gårdsysteri leverer også osten Holtefjell som vi lagrer i Koboltgruvene i minimum 1 år. Eiker Holtefjell har vunnet flere medaljer på Landsutstillinga for gardsost.


Her kan du lese en brosjyre med mer informasjon om Gruveosten og de andre ostene som modnes i Koboltgruvene.

 

DSC_0013.JPG

Gruveost.

DSC_0026.JPG

Ost til modning.