Idyll snø.JPG

Førjulsåpent 26. nov - 18. des

Julestemning, julebakst, delikatesser,julegaver og fotoutstilling. Vi holder førjulsåpent i butikkene og Kroa. En smak av julen finner du på Blaafarveværket fra 26. november - 18. desember kl. 12-17, og langåpent til kl. 19 på torsdager.

Kom i den gode førjulsstemning på Blaafarveværket, kun 1 time fra Oslo. På Blaafarveværket forberedes julen på tradisjonelt vis og når det blir tid for førjulsåpent i desember vil vi igjen kunne tilby en rekke juledelikatesser fra vårt storkjøkken.

Vi kan friste med hjemmelagede julekaker tilberedt med de beste råvarer. Utvalget består av bl.a. hjemmelaget lefsekling og julekaker. Alle kaker og delikatesser er laget fra bunnen.

 

Fotoutstilling - motiver fra Blaafarveværket

I utstillingsbygningen viser Modum Fotoklubb "utstillingen Blaafarveværket - ett år - seksti fotografier" med helt nye fotografier fra Blaafarveværket og Koboltgruvene. Utstillingen har fri entré. I utstillingsbygningen er det også åpen bokhandel og museumsbutikk.

Les mer om utstillingen her!

 

Delikatessekroken i Kroa - kom og smak

Det også muligheter for å kjøpe et utvalg av våre hjemmelagde ferske merkevarer, julesild på glass, grov julepølse, medisterkaker, karbonader, leverpostei, ripsgele og ripssaft. I tillegg kan du supplere julebordet med delikatesser som gruvelagret ost og Liereple.

 

Servering

I Kroa fyrer vi i peisen og serverer hjemmelagd julegrøt, værkets julefristelser, riskrem, julekaker, vafler og lefsekling.

 

Butikkene

I butikkene på Værket og Haugfoss finner du mange fine gaveideer.  Den blå butikk, Stein- og smykkebutikken, Landhandleriet og museumsbutikken har spennende varer som du ikke finner overalt.

 

For de minste

Det er gratis juleverksted for de minste hver dag. Her kan du lage lyslykt, merkelapper, julekort og julepynt.

 

Grupper - julelunsj

En enkel måte å samles på - ta med familie, venner og kolleger til et hyggelig treff i Kroa. Vi tar imot bestillinger for grupper.

Vi ønsker velkommen til en stemningsfull førjulsstund i et snøkledd Blaafarveværk.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon eller ta en tur innom og smak på julen.

Transport

Finn Carlsen Turistbusser kjører onsdag 30. november og onsdag 7. desember til Blaafarveværket fra Oslo for besøk på Førjulsåpent.

Avgang fra Oslo Bussterminal onsdag kl. 10 (stopper ved Lysaker). Retur fra Blaafarveværket ca. kl. 16:00.

Plass bestilles på tlf 67 91 20 50. Bussen koster kr 270,-.

Finn Carlsen Turistbusser på nett!

 

DSC_0018.JPG

Hjemmelagde delikatesser

DSC_0069.JPG

Mange gaveideer i butikkene